Datum:

29.01.2013. 22:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3865 pregleda

Indijski proizvođač automobila, Tata Motors, i dalje traži način za ulazak na evropsko tržište. Prema najnovijim informacijama, u toj kompaniji razmatraju otvaranje fabrike u Rumuniji.

Iako je planirano da prodaja modela Tata Nano u Evropi počne 2012, to se nije dogodilo jer je indijska kompanija morala da se fokusira na probleme na domaćem tržištu.

Da se u Tata Motorsu ponovo okreću Evropi svedoči najava da ta kompanija namerava da uloži milijardu evra kako bi nekadašnju Nokijinu fabriku u Rumuniji osposobila za proizvodnju automobila. Iz indijskog proizvođača za sada nema zvanične potvrde ove vesti, ali ako dođe do realizacije planirane investicije, u pogonu bi bilo zaposleno blizu 5.000 radnika koji bi proizvodili kamione, autobuse i automobile.

U fabrici u Rumuniji izrađivala bi se sledeća generacija modela Nano, koji bi bio zasnovan na konceptima Pixel i Megapixel.

Vest da bi Tata Motors mogao da otvori fabriku u Rumuniji ne predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom da bi na taj način indijski proizvođač izbegao da se na njegove automobile, koje plasira na tržište Evropske unije, plaća carina. Još jedan argument koji ide u prilog takvoj odluci jesu i niske nadnice radnika toj zemlji.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)