Datum:

25.10.2015. 11:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2469 pregleda

Svi vlasnici automobila sa zatamnjenim staklima, moraće da skinu foliju sa svojih prozorskih okana, jer time ugrožavaju bezbednost u saobraćaju. Izuzetak su najviši državni funkcioneri koji će se i dalje voziti u vozilima sa tamnim staklima, najavila je juče Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

– Većina građana ne vozi automobile sa zatamnjenim staklima. Po pravilu folije ugrađuju oni sa skupljim automobilima. Želimo da uredimo sistem, povećamo vidljivost i bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Ukidamo prekomerno zatamnjena stakla na prednjim vratima svim bahatim vozačima – poručila je Mihajlovićeva.

Ona je navela da obaveza ispitivanja naknadno zatamnjenih stakala nije nikakav novi namet već postoji od 2009. godine po Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Na tržištu su se prema njenim rečima pojavile folije koje štete i zato moraju da se provere, kako bi se zaštitila deca u automobilu od štetnih uticaja, kao i svi učesnici u saobraćaju, jer loše folije noću blešte.

– Insistiraću da novim pravilnikom budu obuhvaćeni i državni automobili, tako da će tamna stakla moći da imaju samo najviši državni funkcioneri – rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)