Datum:

09.11.2013. 18:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6795 pregleda

Ovaj automobil neobičnog izgleda uskoro bi mogao postati normalna pojava na ulicama japanskog grada Nagoja. Vozilo koje predstavlja kombinaciju limuzine i klasičnog londonskog taxi vozila predstavlja “Tojotinu” viziju sledeće generacije japanskih taxi vozila.

Koncept pod nazivom “Tojota JPN Taxi” trebalo bi da debituje na Salonu automobila u Tokiju. Nakon toga planirano je da postane deo programa japanske vlade koji se zasniva na proizvodnji autobusa i taxi vozila koji su više okrenuti korisnicima i zelenim tehnologijama.

Iako izgled može da zavara, “JPN Taxi” dizajniran je u skladu sa zahtevnim uslovima vožnje u urbanim sredinama, kakvih u Japanu ima na pretek.

Vozilo poseduje visoke manevarske sposobnosti, odnosno mali prečnik zaokreta. Ujedno, njegova visoka i prostrana kabina omogućava lak ulazak i izlazak putnika, kao i nizak pod i električna klizna vrata.

“JPN Taxi” pokreće neobična hibridna kombinacija agregata na tečni naftni gas i elektro motora, što je odraz brige za zaštitu životne sredine u prenaseljenim gradovima.

Autor: Nikola Marinković, Izvor: Moj auto, Foto: Autoblog

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)