Datum:

05.02.2014. 10:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3822 pregleda

Nedavno su u javnost procureli tajni planovi Evropske unije po kojima će policiji u budućnosti biti omogućeno da daljinski zaustavi automobile tokom potera visokog rizika.

Sistem koji se već neko vreme razvija omogući će policiji da iz kontrolne stanice iz koje će putem kamera imati uvid u saobraćaj, daljinski zaustavi svako vozilo koje predstavlja opasnost.

Prema dokumentu koji nosi naziv “Daljinsko zaustavljanje vozila”, projekat nudi “tehnološka rešenja koja će predstavljati standard za sva vozila koja uđu na evropsko tržište”, a podrazumeva da sva vozila koja se do kraja decenije pojave u prodaji u Evropskoj uniji imaju ugrađenu napravu koja će omogućavati daljinsko isključivanje i zaustavljanje automobila.

Ideja iza projekta je da se izbegnu skupe i opasne potere automobilima. Sa ove strane, koncept je svakako pozitivna stvar, međutim, ova vrsta kontrole svakako postavlja veliko pitanje privatnosti i velike mogućnosti zloupotrebe, pa se već oglasio veliki broj grupa za zaštitu ljudskih prava koje zahtevaju detaljnije informacije o celoj stvari.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)