Datum:

07.11.2011. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6688 pregleda

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da 2008. godine nije nije mogao da predvidi svetsku ekonomsku krizu, jer to tada nije učinio nijedan ekonomista.

On je dodao i da su se neka obećanja koja je dao zato ispostavila kao nerealistična.

“Obećao sam 200.000 radnih mesta zato što sam poslušao ekonomske stručnjake. To je bilo nerealistično iako je svet tada bio uveliko drugačiji”, rekao je Tadić.

Tadić je rekao i da postoji šansa da u Srbiji, posle izgradnje mosta preko Dunava koji se gradi u saradnji sa Kinom, iz te države pristigne investicija u energetski sektor vredna dve milijarde dolara.

Takođe, kako je nagovestio, postoji šansa da značajna investicija pristigne iz Nemačke u oblasti proizvodnje visokotehnoloških autodelova.

“Da li ću vam kazati ko su investitori – neću, jer su investitori to tražili od mene, ali mogu da vam kažem da je sada nakon moje posete Baden-Virtembergu verovatnoća za to 90 odsto”, rekao je Tadić.

On je dodao da se Srbija u ovom trenutku nada trima velikim investicijama koje bi mogle da drastično povećaju njen bruto domaći proizvod. “Nadam se da ćemo za petnaestak dana moći da kažemo šta ćemo iz Baden-Virtemberga doneti”, rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je, međutim, upozorio da svet verovatno očekuje još jedan talas recesije, i da će Srbiji trebati godine da se ekonomski oporavi.

Nerealna obećanja o milijardama ulaganja

Boris Tadić, predsednik Srbije, govoreći o obećanjima nekih stranaka uoči izbora da će privući u Srbiju sedminu ukupnog iznosa investicija u svetu jesu daleko od realnosti i proističu iz krajnje nekompetentnosti.

Ugovor poverljiv jer je Fijat tako želeo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je ugovor koji je država potpisala sa Fijatom poverljiv zato što je tako insistirao investitor.

“Mi želimo da ugovor bude javan, ali Fijat se takmiči sa konkurencijom i mi moramo da razumemo kada veliki investitori ne žele da otkriju poteze u poslovanju, jer je faktor iznenađenja za njih veoma važan”, objasnio je Tadić.

Tadić je rekao da zna kako će izgledati Fijatov model koji će biti lansiran na sajmu automobila u Ženevi, a proizvođen u Srbiji, i kakve će mu biti performanse.

On je objasnio da te informacije ne može da iznese u javnost kako investitor ne bi izgubio profit u prvoj godini nakon puštanja tog modele na tržište.

Izvor: Tanjug/B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)