Datum:

19.03.2011. 23:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3664 pregleda

Proizvodnja novog modela “Fijata” u Kragujevcu počinje do kraja godine, potvrđeno predsedniku Tadiću u Torinu. Na poslu će biti angažovano 2.500 radnika, rekao izvršni direktor “Fijata” Serđo Markione.

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je u Torinu sa izvršnim direktorom “Fijata” Serđom Markioneom, koji je potvrdio da se investicija italijanske kompanije u Srbiju realizuje utvrđenim tempom.

Na sastanku je konstatovano da su rešeni svi tehnički problemi vezani za lokaciju i finansiranje projekta Fijat Srbija, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Tadiću je pokazan novi model italijanske fabrike, baziran na platformi “L0”, koji će se proizvoditi u fabrici “Fijata” u Kragujevcu, a koji će biti realizovan u verziji sa pet i sedam sedišta.

Serđo Markione je, u dizajn centaru “Centro Stile Fiat”, rekao da proizvodnja novog modela vozila, na kome je planirano da radi 2500 radnika, kreće do kraja godine. Novi model vozila visoke tehnologije proizvodiće se isključivo u Srbiji.

Planirano je da na čitavom projektu, uključujući i proizvodnju automobilskih komponenti, radi 4500 do 5000 ljudi.

“Fijat automobili Srbija” privode kraju pripreme za početak proizvodnje novih modela. Krajem aprila očekuje se početak montaže savremene opreme, a fabrika bi trebalo da bude završena do zime.

Predsednik Tadić boravio je u Torinu i 20. decembra 2009. godine, pre potpisivanja aneksa ugovora o ulaganju kapitala “Fijata” u “Zastavu”. Razgovorao je i tada sa Markioneom koji je obećao da će do kraja te godine biti potpisan aneks ugovora o ulaganju 100 miliona evra u “Zastavu” i proizvodnju automobila nove generacije.

“Fijat” će, kako je tada najavljeno, u Kragujevcu proizvoditi dva tipa automobila i početna proizvodnja biće oko 200.000 vozila godišnje.

Ubrzo su potom, 23. decembra 2009. godine, predstavnici Vlade Srbije i “Fijata” potpisali u Beogradu Aneks ugovora o ulaganju u zajedničko preduzeće “Fijat automobile Srbija” čime je kragujevačka “Zastava” postala deo te italijanske kompanije.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)