Datum:

13.11.2011. 11:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 7770 pregleda

Svih šest traka na mostu Gazela svečano je otvoreno večeras u 19 sati, u prisustvu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i generalnog direktora “Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka.

Svih šest traka otvoreno je posle godinu i po dana, koliko su trajali radovi na obnovi tog važnog infrastrukturnog objekta.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao da će obnovljeni most Gazela biti u upotrebi još najmanje 40 godina i zahvalio se graditeljima koji su vredno radili kako bi građani dobili obnovljeni most na vreme.

– Ovo nije uspeh ni moj, ni uspeh ministara i političara, već radnika koji su ovde radili u nemogućim uslovima, i na 40 i na -10 stepeni i zavlačili se u tunele u koje mnogi od nas ne bi ni smeli da uđu – rekao je gradonačelnik Betograda.

Zoran Drobnjak se izvinio građanima zbog saobraćajnih gužvi od jula minule godine, navodeći da je izvođački plan za tu fazu rekonstrukcije Gazele vremenski potpuno ispoštovan.

Radovi na Gazeli će biti nastavljeni ispod mosta do kraja februara ili početka marta iduće godine, što neće uticati na saobraćaj.

Most Gazela je sagrađen pre 41 godinu i ovo je njegova prva rekonstrukcija.

Pripremni radovi na obnovi Gazele su počeli 15. marta 2010, a prvi građevinski radovi na konstrukciji mosta 1. jula prošle godine.

Glavni izvođač radova je austrijski “Štrabag”, a podizvođač domaća “Mostogradnja”, a obnova Gazele će koštati 50 miliona evra.

Most Gazela, koji je deo međunarodnog putnog pravca Koridor 10, je kombinacija grede i luka i dugačak je 332 metra, a širok 27,5 metara.

Autor: M. Joksimović, Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)