Datum:

12.03.2015. 19:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6653 pregleda

Audi Q1 na tržištu će se pojaviti sledeće godine, najavio je direktor ove kompanije Rupert Štedler tokom godišnje konferencije.

Ovaj zvaničnik je rekao da se na proizvodnji Q1 modela još uvek radi i da se u njegovoj osnovi nalazi skraćena verzija MQB platforme. Veruje se da će veličina ovog modela biti slična veličini A3, od koga će naslediti i većinu motora. Q1 će biti viši u odnosu na A3 i imaće prednji pogon kao standard, uz opcioni quattro. Kada je reč o dizajnu, većina je bila završena pre nego što ga je preuzeo Mark Lihte, ali je on ipak uspeo da mu doda neke svoje ideje i zamisli i tako ga učini privlačnim za mlađu populaciju.

Izvori bliski Audiju kažu da je Q1 dobio zeleno svetlo za proizvodnju, kao deo strategije da se zadovolji povećana potražnja za manjim premium modelima u privlačnoj formi krosovera. Model će se proizvoditi u Audijevom rodnom Ingolstadtu u Nemačkoj, a izveštaji sugerišu da će biti značajno skuplji od A1. Kasnije tokom njegovog životnog ciklusa, SQ1 verzija na vrhu ranga bi mogla da se pridruži ostatku istog, što važi i za plug-in hibridnu varijantu.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)