Datum:

30.08.2020. 21:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Superautomobil koji nam dolazi iz Švedske, iz čuvene kompanije “Kenigseg” dobio je ime “jesko”, po ocu osnivača kompanije Jesku fon Kenigsegu.

Samo taj podatak, kao i onaj da je automobil prošle godine u Ženevi, predstavljen kao naslednik legendarne “agere”, značilo je to da mora da bude automobil “brži od metka”!

Napravljen od kompozitnih materijala ovaj autmobil je dug 4.610 mm, širok je 2030 m, visok 1.210 mm sa masom od 1.420 kilograma. Opremljen je sjajnim 5.0 litarskim motorom sa dva turbo punjača (osam cilindara) koji ima “ergelu” od 1.603 “konja”.

Ta silna snaga se na zadnje točkove prenosi sa automatskim menjačem sa devet brzina.
Sam auto je čudo od aerodinamike, raspolaže sjajnim mogućnostima. Izuzetnim “daunforsom” koji ga prosto “lepe za tlo” pri ekstremnim brzinama.

Za osnovni model, koji će se praviti u svega 125 primeraka, koji su svi i odmah rezervisani i plaćeni, nema još zvaničnih podataka o ubrzanju i maksimalnoj brzini, ali je iz fabrike najavljena verzija “jesko absolut” koja bi trebalo da još jednom pomeri brzinske granice i dostigne 483 kilometra na čas!

(Foto: “Kenigseg”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)