Datum:

26.03.2011. 1:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5448 pregleda

Do 3. aprila Beogradski sajam je domaćin svim značajnim svetskim proizvođačima, uvoznicima i distributerima automobila i motocikala, kao i predstavnicima pratećih industrija.

Sajam će ugostiti i brojne posetioce, jer je poznato da Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala i bicikala svake godine privlače veliku pažnju. Ove dve atraktivne manifestacije – 49. međunarodni salon automobila i 6. MOTOPASSION, svečano su otvoreni i traju do nedelje, 3. aprila.

-Veoma je značajan podatak da je beogradski Salon automobila jedan od 18 automobilskih sajmova koji se ove krizne godine održavaju u svetu pod okriljem Međunarodne asocijacije proizvođača automobila – OICA, rekao je na svečanom otvaranju Dušan Petrović, ministar trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. –Ekonomska situacija je teška, posebno u automobilskoj industriji, ali dobra vest je da postoje jasni znaci oporavka. Na ovom sajmu prvi put nastupa i jedna srpska fabrika – Fiat automobili Srbija, a nadam se da će ova fabrika vrlo brzo postati i veliki izvoznik automobila.

Ministar je kao pozitivan trend naveo i pojavu električnih vozila i naglasio da su ona budućnost automobilske industrije. Uz obećanje da će imati pomoć i podršku Vlade Srbije, Petrović je pozvao sve zainteresovane investitore da počnu u Srbiji da ulažu u ovaj segment proizvodnje.

Napominjući da objektivno u Srbiji u ovom trenutku postoji problem u prodaji automobila, Dušan Petrović je rakao i da Vlada intenzivno pregovara sa bankama oko reprogramiranja postojećih kredita, a kupovinu će podstaći i povoljniji uslovi za nove kredite.

-Automobilska industrija je “majka svih industrija”, njen oporavak je pokazatelj oporavka čitavog društva i to je razlog zbog koga podržavamo Salon automobila, rekao je Nebojša Divljan, generalni direktor i predsednik UO DELTA GENERALI Osiguranja, koje je već četiri godine generalni sponzor manifestacije.

Izvor: PR Beogradski sajam

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)