Datum:

09.04.2017. 17:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na ovogodišnjem auto-salonu u Frankfurtu, koji se održava u septembru, posetioci po svemu sudeći neće moći da vide modele marki FIAT, Jeep, Nissan i Infiniti, ali i nekih drugih poznatih svetskih brendova.

Navedena četiri brenda pridružiće se kompaniji PSA Peugeot-Citroen koja je najavila da u Frankfurtu neće izlagati modele marki Peugeot i DS, ali i Alfa Romeu, koji je saopštio da preksače frankurtski sajam kako bi smanjio troškove. 

I pored toga, organizator tvrdi da će na ovogodišnjem auto-salonu učestvovati preko 50 automobilskih brendova iz Evrope, Sjedinjenih Država i Azije. 

“Žao nam je što pojedini proizvođači neće biti prisutni na našem sajmu. Razlozi za odustajanje su različiti, i variraju od slučaja do slučaja, ali su uglavnom povezani sa finansijama ili politikom kompanije”, kaže direktor sajma u Frankurtu, Klaus Braeunig. 

On očekuje da će se oni koji izostanu na ovom, pojaviti već na sledećem auto-salonu u tom gradu.

Kada je reč o kompaniji PSA, jedini brend koji će izlagati u Frankfurtu je Citroen, sa ciljem da promoviše lansiranje novog modela, a Peugeot i DS će se okrenuti drugim marketinškim metodama u komunikaciji sa svojim potencijalnim mušterijama. 

Što se tiče Nissana, izostanak sa sajma je rezultat kompanijske strategije koja je fleksibilna i predviđe da proizvođač može da preskoči neki od velikih sajmova, a da umesto toga organizuje sopstvene promocije automobila u određenim zemljama i regionima, na kojima će se predstaviti potencijalnim kupcima. 

Kompanija FCA (FIAT-Chrysler) za sada nije zvanično saopštila da preskače Frankfurt, ali izvor iz FIAT-a kaže da je takva odluka već doneta. 

Kako piše Automobilwoche, pored modela pomenutih brendova frankfurtska publika neće moći uživo da vidi ni automobile marki Mitsubishi i Volvo.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)