Datum:

25.01.2016. 10:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3416 pregleda

Pozitivno poslovanje francuske grupacije u 2015. godini. Najveći skok prodaje prošle godine zabeležen je u Evropi, čak 5,6 procenata, na 1,9 miliona vozila, prenosi “Volstrit džornal”.

Prodaja vozila francuskog proizvođača “PSA Pežo-Sitroen” porasla je blago u 2015. godini, za 1,2 odsto, na 2,97 miliona jedinica, u odnosu na lanjskih 2,93 miliona, usled snažne tražnje u Evropi koja je kompenzovala slabost na tržištima u usponu.

“Pežo”, koji prodaje marke automobila “pežo”, “sitroen” i DS, saopštio je da je najveći skok prodaje prošle godine zabeležen u Evropi, čak 5,6 procenata, na 1,9 miliona vozila, prenosi “Volstrit džornal”.

To je amortizovalo slabosti na “Pežoovim” tradicionalnim tržištima u usponu, koja su bila motor rasta kompanije u poslednjih nekoliko godina.

Prodaja na Bliskom istoku i u Africi povećana je za 6,4 procenta, dok je u drugom najvažnijem regionu za francuskog proizvođača, u Kini i jugoistočnoj Aziji, pala za 0,9 procenata, na 735.948 vozila.

“Pežo” je posebno izložen prema Evropi i Kini, budući da kompanija ne prodaje svoja vozila u SAD, drugom najvećem svetskom automobilskom tržištu koje trenutno doživljava procvat, navodi američki finansijski dnevnik.

Prodaja u Kini je prilično nestabilna u poslednjih nekoliko meseci, pošto je oslabilo poverenje potrošača pod naletima “berzanskih potresa” u toj zemlji, pada juana i slabljenja privrede, navodi se u tekstu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)