Datum:

04.07.2012. 10:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4530 pregleda

Slučaj paljenja automobila marke „ferari“, koji je bio parkiran u javnoj garaži u centru Beograda, još jednom je otvorio pitanje bezbednosti automobila parkiranih na takvim mestima. Međutim, zaključak je da vozila u javnim garažama nisu bezbednija od onih parkiranih na ulici.I jedna i druga su na meti lopova. Ukoliko dođe do oštećenja ili krađe automobila u javnim garažama, „Parking servis“ ne snosi odgovornost.

„U slučaju kada je vozilo, koje je parkirano u garaži, oštećeno ili obijeno od strane trećeg lica, događaj se telefonskim putem prijavljuje nadležnom organu MUP-a. Prijavu može izvršiti zaposleni u „Parking servisu“ ili lice čije je vozilo oštećeno ili obijeno. Nadležni organ MUP-a, nakon primljene prijave, na osnovu svoje procene može izaći na lice mesta da snimi štetu ili zahtevati od oštećenog da dođe u MUP i prijavi nastalu štetu“, navodi se u „Parking servisu“.

Takođe, dodaje se da to preduzeće ne garantuje bezbednost vozila.

JKP „Parking servis“ ne odgovara za bezbednost vozila u garažama i na parkiralištima, ali određenim sistemom zaštite i video- nadzora, kao i dvadesetčetvoročasovnim obezbeđenjem, uspostavljena je kontrola dešavanja na svim objektima“.

Svetlani C. automobil je ukraden iz jedne javne garaže u centru grada. Ona je sa porodicom prošle godine došla iz Nemačke na odmor u Srbiju, a zatim odlučila da dođe u Beograd na fudbalsku utakmicu.

Automobil smo parkirali u centru grada, otišli na stadion i kada smo se, nakon utakmice, vratili, vozilo nismo zatekli na mestu gde smo ga ostavili. Prijavili smo krađu, ali ni do dana današnjeg nema informacija da je pronađen. Više se tome i ne nadamo – kaže naša sagovornica.

Inače, prema podacima, dnevno se u Beogradu ukrade četiri automobila. Od tog broja policija pronađe dva vozila. Najčešće se kradu automobili marke „folksvagen“ i „zastava“, a najnebezbednije opštine su Novi Beograd i Voždovac.

Izvor: Danas

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)