Datum:

19.08.2011. 22:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9226 pregleda

Suzuki i Volkswagen u ”braku” su od prošle godine, no čini se da nemačko-japanski dvojac do medenog meseca nije ni stigao.

Kako stvari stoje, kada je Volkswagen prošle godine preuzeo 19,9 posto Suzukijevih deonica, Nemci i Japanci na partnerstvo su gledali iz dijametralno suprotnih pozicija. Volkswagen se nadao probijanju na indijsko tržište gde Suzuki, zahvaljujući dobroj saradnji s Marutijem, ima jako uporište, dok su Japanci verovali da će im bliskost s Nemcima osigurati bolju poziciju na američkom tržištu.

Na kraju nijedan proizvođač nije postigao cilj, štaviše u Suzukiju su se počeli osećati kao da ih Volkswagen želi progutati. Da bi osigurali izbegavanje takve sudbine, u Suzukiju su odlučili pozvati Fiat u pomoć.

Italijanski proizvođač već neko vreme lepi svoje značke na crossover SX4, a budući da je preuzimanjem Chryslera Fiat stekao još bolju poziciju u SAD-u u odnosu na Volkswagen, u Suzukiju veruju da je to dobitna kombinacija.

Ko zna što u Volkswagenu misle o Suzukijevom kombinovanju, posebno s obzirom na to da još uvek drže gotovo petinu temeljnog kapitala u japanskom proizvođaču.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)