Datum:

29.05.2015. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 12393 pregleda

Čelnici “Suzukija” odobrili serijsku proizvodnju novog modela. Novo vozilo koje će se praviti na bazi koncepta “IM-4” je, doduše, svega dva milimetra duže od “džimnija”, ali ima sasvim “drugačiju filozofiju”.

Šefovi japanskog giganta “Suzukija” odlučili su da daju “zeleno svetlo” za serijsku produkciju mini-krosovera na bazi koncepta “IM-4”.

Ovaj mini-terenac stići će na tržište 2018. godina, i očekuje sa da cena za verziju s pogonom na sva četiri točka bude ispod 14.000 evra.

Proletos je na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi predstavljen koncept “IM-4”, i na osnovu “ispipavanja pulsa” posetilaca, novinara, ali i stručnog dela publike, odlučeno je da se krene u masovnu proizvodnju ovog modela.

Iako pojedini stručni časopisi smatraju da će “Suzuki” ući u tržišnu utakmicu s “fijatom 500 h krosover” i “mini kantrimenom”, procene samih Japanaca su da im je jedini pravi rival na tržištu u ovom trenutku “fijat panda 4h4”.

Treba istaći da ovaj novi mini-terenac nije zamena za već vremešni “suzuki džimni”, koji je u prodaji još od 1998. godine i koji je stekao veliki broj obožavalaca svrstanih u mnogobrojne klubove vlasnika ovog simpatičnog, nimalo jeftinog, mini-terenca.

“Džimni”, smatraju u “Suzukiju”, još nije rekao poslednju reč na tržištu (samo u Engleskoj godišnje se proda oko 1.000 komada), i biće “u službi” bar do kraja 2018, kada bi trebalo, prema trenutnim planovima, da bude zamenjen sličnim vozilom s permanentnim pogonom na sva četiri točka.

Novo vozilo koje će se praviti na bazi koncepta “IM-4” je, doduše, svega dva milimetra duže od “džimnija”, ali kažu Japanci, ima sasvim “drugačiju filozofiju”.

Izvori iz “Suzukija” potvrđuju da će izmene na serijskom automoblu u odnosu na prikazani koncept biti minimalne i da je već sada sve spremno za proizvodnju.

auto-suzuki-MALA

Pod haubom će se najverovatnije naći 1,2-litarski “dualdžet” benzinac, koji se već ugrađuje u “svift”, i novi “Suzukijev” jednolitarski “busterdžet” benzinac opremljen turbinom. Ne isključuje se ni mogućnost hibridnog ili električnog pogona, kao ni onog na prirodni gas.

“Suzuki” do sada nije objavio nijednu fotografiju enterijera, ali se očekuje da bude u skladu s vremenom – moderan i krcat najnovijom tehnologijom.

Novi modeli

“Suzuki” će 2016. izbaciti na tržište novu verziju “svifta”, popularno nazvanu “mega svift”.

Za 2017, “Suzuki” planira verziju “suzuki svift sport”, koja će raspolagati znatno jačim motorom od standardne verzije i imaće “sportski paket”.

Dobro obavešteni izvori kažu da će “Suzuki” u naredne tri-četiri godine na tržište izbaciti šest potpuno novih modela vozila.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)