Datum:

15.10.2016. 11:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Japanski proizvođači žele da spoje svoja istraživačka odeljenja kako bi postali konkurentniji evropskim i američkim kompanijama.

Nije neobično da dva proizvođača automobila spoje svoje resurse zarad zajedničkog razvitka, a sledeći koji će ući u ovu „ljubavnu vezu“ su prema najavama Suzuki i Toyota.

Glavni cilj partnerstva je pristizanje evropskih automobilskih kuća na poljima ekoloških agregata i naprednih tehnoloških sistema poput autonomnih vozila. Još jedan razlog iza najnovije „veze“ dva proizvođača jeste unapređenje efikasnosti proizvodnje.

Početkom godine u japanskim medijima govorilo se o mogućnosti da Toyota kupi Suzuki, ali čini se da je sada partnerstvo daleko realnija opcija. Toyota takođe želi da pridobije stručnost i iskustvo Suzukija na evropskom i japanskom tržištu malih automobila.

Zvaničnici Toyote potvrdili su da su otvoreni i za druga partnerstva ovakvog tipa, misleći verovatno na udruživanje sa još nekim japanskim proizvođačem. Još uvek nije jasno kako će se ova saradnja manifestovati na konkretnim proizvodima, ali iz Toyote kažu da će doprineti stvaranju boljih automobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)