Datum:

30.01.2011. 22:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9253 pregleda

Strukovno udruženje taksi-preduzetnika SITAB organizovaće sutra protestnu vožnju, kojom će pokušati da skrene pažnju na potrebno uvođenje zakonitosti i reda u taksi prevoz, poručeno je iz tog udruženja.

Protestna vožnja počinje u 12 časova, a vozila će se kretati žutom trakom od Novog Beograda ulicama Augustina Neta, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankovom ulicom, Prizrenskom, ulicom Kralja Milana, preko Slavije, do Skupštine grada, gde će se parkirati u dve trake i čekati da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Potpredsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao je Tanjugu da će okupljanje vozila početi u 11 časova i da će se tokom protesta, koji će trajati oko 45 minuta, saobraćaj odvijati nesmetano jer ništa neće biti blokirano.

“Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo”, rekao je Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

On je istakao da očekuje da se protestu pridruži mnogo više taksista nego što je to bio slučaj 13. decembra, kada je na ulice izašlo od 700 do 900 taksi vozila.

Učesnici protestne vožnje traže od države usvajanje, izmenu i dopunu Zakona o drumskom saobraćaju, nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, licence, gorivo bez akciza i ukidanje tablica sa posebnim oznakama.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju “divljaka”.

Članovi SITAB-a, sa istim zahetvima, protestovali su 13. decembra, kada gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se mora prestati sa blokiranjem grada kako bi se postigli neki zahtevi.

Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)