Datum:

25.07.2019. 9:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Specijalna, prva serija najnovije generacije modela Flying Spur izrađivaće se samo tokom prvih godinu dana od početka serijske proizvodnje.

Bentley je polovinom juna predstavio novu generaciju svoje superluksuzne limuzine Flying Spur, čija će proizvodnja početi do kraja 2019. Tokom prvih 12 meseci, izrađivaće se automobili koji pripadaju ograničenoj, First Edition seriji, a ova vozila će se u nekim detaljima razlikovati od onih koja će se proizvoditi nakon tih prvih godinu dana.

Automobili iz First Edition serije imaće posebne oznake koje potvrđuju da su u pitanju vozila iz posebne edicije. Pored pločica “First Edition” na pragovima vrata, Bentley je na nekoliko mesta na spoljašnjosti i u unutrašnjosti automobila postavio ambleme sa motivima zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Posebna poslastica su specijalne, 22-inčni Mulliner alu felne, koji će se standardno ugrađivati u Flying Spur First Edition.

Putnici u kabini uživaće u luksuznom enterijeru oplemenjenom skupocenim materijalima, ambijentalnim osvetljenjem i panoramskim staklenim krovom.

Što se tiče motorizacije, u srcu modela Flying Spur First Edition – kao i u vozilima koja će biti napravljena kasnije – je twin-turbo 6.0 W12 sa 635 ks (467 kW) i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 8-stepenog automatika sa duplim kvačilom, a važno je napomenuti i da je ovo prvi Bentley sa sistemom upravljanja na svim točkovima.

Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi Flying Spur ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 s, pre nego što dostigne maksimalnih 333 km/h.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)