Datum:

08.11.2016. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tržište luksuznih, blindiranih automobila je sve zahtevnije. U oblasti u kojoj je prisutan dugi niz godine, nemački automobilski gigant “Mercedes” se trudi da uvek ponudi nešto novo, ali i da postavi standarde koje konkurencija teško može da dostigne.

Za osobe koje iziskuju posebne mere bezbednosti, državnike, VIP ličnosti i sve one dovoljno dubokog džepa, “Mercedes” je predstavio novu oklopnu limuzinu “mercedes majbah S 600 pulman” u takozvanoj gard varijanti. Radi se o pravom bunkeru na točkovima dugom šest i po metara.

Ova limuzina ima sertifikat za najviši balistički nivo zaštite VR9, što znači da je, pored puščane paljbe, u stanju da izdrži i udar manje eksplozivne naprave. Putnici u kabini bezbedni su čak i ukoliko na rastojanju od dva metra od vozila eksplodira 15 kilograma TNT-a.

Spolja gledano, “mercedes majbah pulman gard” se uopšte ne razlikuje od civilne verzije.

Za pogon je upotrebljen 6.0 V12 bi-turbo sa 530 KS (390 kW) i 830 Nm, a zbog velike mase, maksimalna brzina automobila elektronski je ograničena na 160 km/č.

Vrhunski nivo luksuza i zaštite ima i svoju cenu, pa je za “mercedes majbah S600 pulman gard” u Nemačkoj potrebno izdvojiti oko 1,4 miliona evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)