Datum:

03.04.2012. 19:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 7444 pregleda

Pod haubom je smeštena ergela od 630 „konja“! Da ova mašina ne bi postala „ptica“ i poletela, brzina je ograničena na „samo“ 250 kilometara na čas. Na ceni se, međutim nije „kočilo“. Ova mašina staje od 236.300 evra, pa naviše!

Mercedes SL 65 AMG V12“, roudster iz SL familije sa zvezdom na čelu, je, kao izdanak šeste generacije predstavljen nedavno na Salonu u Detroitu. Na tek završenom sajmu u Ženevi, premijerno je prikazan „SL 63 AMG“, a već je stigao da se šepuri i još moćniji „SL 65 AMG“.

Ukupno 630 KS je smeŠteno u „AMG“ bi-turbo motor od šest litara radne zapremine sa 12 cilindara u B rasporedu. Obrtni moment je svemirski – 1.000 nm! „Mercedesovo“ sportsko odeljenje je zaslužno za „dijetu“ ovog „SL“ koji je od prethodnika lakši za 170 kg!

Menjač zadužen za raspodelu snage je „AMG Speedshift Plus 7G-Tronic“. Radi se o supermodernom, sedmostepenom automatskom menjaču. Ima četiri režima rada: „C“ (controlled efficiency), „s“ (sport), S+ (sport plus) i M (manual) koje birate jednostavnim pritiskom na dugme na centralnoj konzoli.

Ovaj menjač pomaže da „mečka“ do stotke dojuri za samo četiri sekunde, dok do 200 kilometara stiže za munjevitih 11,8 sekundi!

Ovaj automobil ima i start/stop funkciju, pa mnogo manje troŠi goriva i samim tim manje zagađuje okolinu. Reći ćemo samo da je smanjenju potrošnje znatno doprinela i manja težina vozila, jer je kompletna šasija izrađena od aluminijuma. Ovaj model, zar to treba i naglašavati, ima najsavremeniji sistem opruga i amortizera (ABC), a da bi se bezbedno zaustavljala zadužene su novo razvijene kočnice sa šest klipova i diskovima od 390×36 mm napred, i 360×26 mm nazad, naravno izrađenim od keramike.

O bezbednosti se brinulo na svakom koraku, pa su tu i još i ogromni vazdušni jastuci, prednji, bočni, zavesice, pa i dodatni vazdušni jastuk za glavu i prsa vozača u slučaju bočnog udara, a u „Mercedesu“ sa ponosom ističu da su uspeli da naprave „aktivni“ poklopac motora koji zajedno sa prednjim krajem vozila, „čuvaju“ pešake.

Ko ima 236.300 evra može da naruči ovaj automobil i da se strpi do početka septembra, kada započinju prve isporuke.

Koje je boje nebo?

Krov je „elektro-hidraulični“, takozvani „vario“ koji se otvara ili sklapa za oko 20 sekundi. Srećni vlasnik može da bira dva različita krova. “Panoramski“ i „panoramski sa „MAGIC SKY“ kontrolom. To znači da sami birate koliko će vam biti svetlo „nebo“ iznad glave.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)