Datum:

04.06.2018. 15:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Od svih niša koje su se pojavile u svetu automobilizma, kabrio krosoveri su i dalje među najređim. Sada se spisku na kom se, između ostalog, nalaze Nissan Murano CrossCabriolet i Range Rover Evoque kabriolet našao i Škoda Sanroq, s tim da je u pitanju ne proizvodni, već one „one off” model.

Napravljen od strane tima dvadesetrogodišnjih učenika u Škodinoj stručnoj školi u Češkoj, Sunroq dolazi nakon sličnih projekata, kao što su Citijet, Funstar, Atero i Element. Zadržali su četvoro vrata i napravili mu u potpunosti nov zadnji deo.

Sunroq je zadržao standardnu opremu kojuima Karoq, uključujući i njegov 1.5-litarski četvorocilindarski motor. On će do 100 km/h stići za 8,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 204 km/h. 

„Inicijalnu fazu činila je prilika da sedimo sa Škodinim profesionalcima”, izjavio je jedan učenik tokom predstavljanja ovog projekta. „Iako to nije bilo potpuno direktno, ipak je za nas bilo veoma konstruktivno. Šta je najvažnija lekcija koju smo naučili? Definitivno umetnost razmišljanja, što će nam sigurno biti korisno u budućnosti.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)