Datum:

30.07.2012. 10:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4567 pregleda

“Šumadinac”, onako lepo skockan, utegnut, sa 11 boja, i espreso automatom za kafu, od Nove godine pokušaće da zavede i što više devojaka u sariju. Ono što nije uspelo ni Aleksandru Makedonskom, pokušaće kragujevački “fijat 500 l” – da pokori Indiju, odnosno osvoji indijsko tržište!

Jasno je da će “fijat 500 l” biti glavni izvozni adut Srbije u narednoj godini. To nije teško pretpostaviti s obzirom na stanje naše ekonomije. Međutim, i torinski gigant “Fijat” se uzda da bi “šumadinac” mogao da mu znatno ojača poljuljane pozicije. Naime, prodaja “Fijata” u Italiji konstatno pada, baš kao i u Evropi, i nalazi se na nivou od pre skoro tri decenije. Zato generalni direktor “Fijata” Serđo Markione i ne krije strategiju:

– Slabu prođu u Italiji i Evropi moramo da nadomestimo izvozom u SAD. To nam je jedina šansa!

Po planu, “šumadinac” već u septembru “napada” italijanske i francuske auto-salone, a do kraja godine kreće u pohod na ostatak Starog kontinenta. Prvih dana 2013. u planu je izvoz u SAD, ali i Indiju.

Već je počela kampanja na svim većim indijskim TV stanicama, za koje i ne treba reći da imaju višemilionski auditorijum. “Fijat 500 l” se, tako, hvali iz sve snage, pokazuju se vrline ovog automobila, počevši od najkraćeg zaustavnog puta u svojoj klasi do umeća da “pristavi kafu”, odnosno espreso.

Ako mislite da je “šumadinac” , čija je osnovna cena za model sa benzinskim motorom 1,4 sa 95KS i paketom opreme “pop” 15.590 evra, odnosno 20.950 evra za model sa dizel motorom 1,3 multidžet i paketom opreme “londž”, koliko iznosi cena u Italiji, preskup za Induse, varate se. Da nema Indije (i Kine, naravno) “Rols-rojs”, “Ferari”, BMV, “Mercedes” i ostali prodavci skupocenih igračaka na četiri točka ne bi zadovoljno trljali ruke u vreme kada je, bar za običan svet, ekonomska kriza u punom naletu. Ako zatreba i 200.000

Prema rečima generalnog direktora FAS Antonija Ćezare Ferare, do kraja godine biće dostignuta proizvodnja od oko 550 vozila “500 l” dnevno u pogonima kragujevačke fabrike.

– To znači da će proizvodnja u 2013. biti 150.000 automobila – kaže Ferara, uz napomenu da, ako zatreba, taj broj može i da se poveća do 200.000 uvođenjem dodatnih smena.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)