Datum:

29.12.2017. 16:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U prvih 11 meseci ove godine u Srbiji je registrovano 24.421 novo vozilo u kategoriji putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila.

To je rast od oko 18 odsto na godišnjem nivou i u Srpskoj asocijaciji uvoznika novih automobila i delova ne kriju zadovoljstvo što će posle dugog posta ova godina bita berićetna.

Gledajući samo registrovanih putničkih vozila razloga za zadovoljstvo ponovo ima. Prodato je 20.107 novih automobila.

– U ovu brojku ne ulaze “škode rapid”, oko 700 vozila, koje je kupio MUP, kaže generalni sekretar Srpske asocijacije uvoznika novih automobila – Boban Nikolić. – Trenutno se samo “računaju” vozila koja su registrovana a zna se, MUP, Vojska drugačije registruju svoja vozila.

Kada je reč o brendovima “Škoda” i “Fijat” se bore za primat, a i dalje je najprodavaniji automobil na našem tržištu “fijat 500 l”.

Njega je u prvih 11 meseci pazarilo 987 naših sugrađana. Iza “šumadinca” Srbi su najviše voleli da se nađu za komandama “škode oktavije” koju je kupilo 869 kupaca.

– “Fijat 500L” je samo potvrdio svoje mesto na listi kao najprodavaniji auto u godini u svom segmentu. Ono što nas posebno raduje je da je ovo prva godina za “tipo” porodicu koja je na tržištu prisutna u celokupnoj gami, sedan, hečbek i karavan i zauzeo je šesto mesto na listi. “Tipo” je primer automobila koji ima idealan odnos cene i kvaliteta i, verujemo, a i ovi podaci to potvrđuju, da su to i kupci prepoznali – kaže Igor Ševo, Komercijalni direktor Kompanije “FKA Srbija”.

Naravno, kao i uvek, u samom vrhu je “Folksvagenovo” najprodavanije čedo na svetu – “golf”. Kupilo ga je 715 vozača.

Tradicionalno dobro se na našem tržištu kotira i “Opel”, a automobil godine Evrope iz 2016. “astra” je osvojila srca 794 kupca.

Na petoj poziciji se nalazi bestseler “Renoa”, inače drugi po prodaji automobil u Evropi, “reno klio” sa 591 registrovanom jedinicom.

Na šestom mestu je novi adut “Fijata”, vozilo koje se pravi u Turskoj – “tipo”. Prodato je 581 vozilo.

“Škodina” velika limuzina “superb” sa 579 komada se nalazi na sedmom mestu rang-liste ispred “dačije sandero” sa 535 prodatih vozila. “Fordov” adut “fijesta” je deveta sa 528 prodatih vozila. Zanimljivo je da se na desetoj poziciji nalazi jedno vozilo iz takozvanog programa lakih komercijalnih vozila – “fijat dukatio” kojeg je kupilo 452 kupaca u Srbiji.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)