Datum:

09.03.2016. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 1810 pregleda

Subaru prati vladajuće industrijske trendove. Naime, japanska marka uvodi modularnu šasiju ove godine. Takozvana „Subaru Global Platform“ će biti osnova budućih modela marke. Prvi nosilac će biti nova Impreza, koja kreće u prodaju u drugoj polovini 2016.

Subaru tvrdi da nova platforma nudi od 70 do 100 odsto poboljšanu torzionu krutost u odnosu na aktulenu, a čvršća šasija podrazumeva manje vibracija koje se prenose kroz vozilo do volana i sedišta, što opet rezultira boljim komforom za vozača. Apsorpcija udarne energije je poboljšana za 40 odsto, tako da je vrhunska bezbednost zagarantovana.

Kupci bi mogli takođe da uživaju i u uzbudljivijoj vožnji kada je reč o budućim Subaruima. Kompanija tvrdi da nova platforma donosi tačku težišta nižu za pola centimetra, tako da će i upravljivost biti oštrija. Inženjeri su zadnji stabilizator postavili direktno na karoseriju, što smanjuje naginjanje karoserije za do 50 odsto u odnosu na aktuelnu generaciju. Takođe su podržani i hibridni i električni pogoni.

Nakon Impreze, kompanija će i druge modele postaviti na novu platformu.

Izvor: Vrele gume

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)