Datum:

07.07.2011. 22:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7600 pregleda

Mnogobrojni proizvođači, uključujući Nissan i Mitsubishi, objavili su svoje ambiciozne globalne planove za narednih nekoliko godina. Sada je vreme da Subaru objavi rat evropskim i američkim proizvođačima kroz svoj ”Motion-V” plan, koji svakako sadrži nekoliko stavki kojim konkurenti neće baš biti oduševljeni.

Najveća vest je da će do 2013. godine Subaru javnosti predstaviti tri nova modela, plus novi hibrid. U ovom trenutku nije baš najjasnije da li će se hibrid pojaviti pre 2013. godine, ali obzirom na opšteprisutan trend ekološki prijateljskih automobila, možemo pretpostaviti da hoće.

Još uvek je sve na nivou spekulacija, a jedna od njih je da će pomenuti hibrid biti zasnovan na Subaru Hybrid Tourer Konceptu (2009) prikazanom u Tokiju pre dve godine. Njega je pokretao 2.0-litarski horizontalno postavljen motor sa četiri cilindra i sa direktnim ubrizgavanjem i tehnologijom turbopunjenja, kao i CVT. Imao je još i dva električna motora, po jedan na svakoj osovini.

Kao deo nešto dugoročnijih planova Subaru navodi nameru da do 2016. godine poveća globalnu prodaju za 37%. Tokom tog perioda, nastojaće da prodaju u Kinu utrostruči do brojke od 180.000 jedinica.

Drugi aspekti plana tiču se mera za smanjenje troškova, poboljšanja ekonomične potrošnje goriva kroz čitav rang, kao i liderske pozicije u ”sigurnosnim performansama”. Nema detalja o tome koliko će iznositi to smanjenje troškova, ali se pretpostavlja da je reč o 20%. Smanjenje će najverovatnije biti posledica saradnje sa Toyotom, koja je u prošlosti iznedrila FT-86 sportski auto-projekat, a sada bi mogla da dovede do razvoja krosover šasije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)