Datum:

04.03.2012. 20:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

Statistika:

0 komentara 2119 pregleda

Subaru će na sajmu u Ženevi 2012. godine pored dve evropske premijere, sportskog modela BRZ i Impreze sa 5 vrata, obeležiti i jedan jubilej – 40 godina od predstavljanja Simetričnog pogona na svim točkovima (SAWD).

Četvrta generacija Impreze razvijena je na konceptu „redefinisanje vrednosti – redefinisanje klase“ sa ciljem da omogući novi nivo kvaliteta kakav do sada nije postojao u ovom modelu. 

Subaru ističe da pouzdanost, upravljivost i bezbednost koju donosi Simetrični pogon na svim točkovima (SAWD) u sadejstvu sa horizontalno postavljenim bokser-motorom predstavljaju osnovne vrednosti ovog automobila. 

Na evropskom tržištu u Imprezu sa 5 vrata ugrađivaće se 1.6 litarski benzinski motor od 114 ks.

Subaru BRZ razvijen je kao zajednički projekat kompanija Subaru i Toyota. 

Ovaj sportski automobil opremljen je 2.0 litarskim bokser motorom snage od 200 ks, postavljenim napred i šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem koji prenosi snagu na zadnje točkove. 

U japanskoj kompaniji kažu da ugradnjom bokser motora, koji zauzima veoma nisku poziciju, Subaru BRZ raspolaže niskim težištem koje mu omogućava veoma dobru upravljivost.

Subaruov štand u Ženevi biće u znaku obeležavanja četrdesete godišnjice tehnološkog rešenja koje predstavlja osnovnu vrednost ovog japanskog proizvođača – simetričnog pogona na svim točkovima (SAWD). 

On je prvi put predstavljen u modelu Subaru Leone karavan 4WD iz 1972. godine i bio je prvi pogon 4×4 koji je ugrađen u jedan putnički automobil u svetu. 

Posetioci sajma moći će da se kroz virtuelnu 3D kompjutersku igru upoznaju sa istorijatom SAWD pogona i dožive njegove osnovne karakteristike i prednosti. 

Od lansiranja ovog pogona, do 2012. godine, ukupna proizvodnja Subaru automobila 4×4 dostigla je 11.782.812 jedinica. 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)