Datum:

10.02.2015. 10:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 15192 pregleda

Na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava početkom marta, evropska publika po prvi put će moći da vidi novu generaciju Outbacka i potpuno novi model – Levorg.

Subaru Levorg pojavio se na japanskom tržištu 2014, a od 2015. ovaj karavna sportskog dizajna biće dostupan i kupcima u Evropi.

Ime automobila nastalo je kombinacijom reči “Legacy”, “revolution” i “touring”. Subaru je u njegov razvoj uložio sva svoja najnovija tehnološka dostignuća kako bi na najbolji način objedinio dobre vozne karakteristike, bezbednost i zaštitu okoline.

Tehnički detalji i specifikacije pogonskih jedinica evropske verzije biće saopšteni na ženevskom sajmu automobila, a u Japanu ovaj model prodaje se sa 1.6 litarskim turbo-benzinskim bokser motorom sa 170 ks i dvolitrašem slične konfiguracije, koji proizvodi 300 ks.

2

Subaru u Ženevu stiže i sa novom generacijom modela Outback. Dimenzije automobila neznatno su povećane, u poređenju sa aktuelnom verzijom, pa je novi Outback duži za 1,5 i širi za 1,8 cm.

Jedan od razloga zašto ovaj model ima reputaciju upotrebljivog i univerzalnog automobila, jeste njegovo odstojanje od zemlje. Kod novog modela ono iznosi 22 cm i veće je nego kod mnogih SUV vozila, a kupci će moći da biraju između 17 i 18 inčnih alu felni.

Subaru je saopštio da je bezbednost u vožnji unapređena zahvaljujući najnovijim tehnologijama aktivne i pasivne sigurnosti, među kojima je EyeSight sistem za sprečavanje ili ublažavanje posledica eventualnog sudara.

Podaci o motorizaciji takođe su izostali, a na severnoameričkom tržištu Outback je dostupan sa dva benzinca, četvorocilindričnim, 2.5 litarskim motorom sa 177 ks i 3.6 litarskim šestocilindrašem koji proizvodi 260 ks, dok se u Evropi očekuje i dizel verzija.

Subaru će na salonu u Ženevi predstaviti i SUV Forester sa dizel bokser motorom, u kombinaciji sa Lineartronic (CVT) menjačem.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)