Datum:

05.06.2014. 11:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 10304 pregleda

Američki Institut za bezbednost na putevima (IIHS), dodelio je najviše priznanje pod nazivom “Najbezbedniji za 2014.” (Top Safety Pick 2014) novim modelima Subaru WRX i WRX STI koji se trenutno prodaju na severnoameričkom tržištu. Ova nagrada za bezbednost već je pripala Subaru modelima Legacy, Outback, Impreza, XV/Crosstrek i Forester.

Da bi osvojio priznanje “najbezbedniji” automobil mora da dobije ocene “dobar” na sva četiri testa – fontalnom i bočnom sudaru, testu prevrtanja kao i na proveri izdržljivosti naslona za glavu koji na prednjim i zadnjim sedištima štite od povreda vratnih pršljenova prilikom udara otpozadi.

Od 2012. godine dodat je i test udarca u prepreku prednjom bočnom stranom vozila na kome je obavezna ocena “dobar” ili “zadovoljavajući”. Na ovom testu se simulira udarac prednjom bočnom stranom automobila u drugo vozilo ili statičnu prepreku, poput drveta.

Novi Subaru WRX i WRX STI osvojili su na svih pet pomenutih IIHS testova najviše ocene, “dobar”, za zaštitu putnika u vozilu.

Modelska linija WRX opremljena simetričnim pogonom na sve točkove (SAWD) u sadejstvu sa bokser motorom simbol je sportskih uspeha Subarua. Od kada se prvi model našao na putevima 1992. godine, Subaru WRX je postao ikona zaljubljenika u automobilski sport širom sveta kao sedan koji kombinuje osobine sportiste sa praktičnošću limuzine sa 4 vrata.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)