Datum:

23.06.2014. 19:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 11869 pregleda

Izveštaji koji stižu iz Australije kažu da Subaru BRZ neće doživeti drugu generaciju. Na događaju koji će organizovnti BMW i Toyota, biće zvanično najavljeno da će Subaru BRZ biti otkazan nakon samo jedne generacije.

Jedan od razloga zašto Subaru ima sopstvenu verziju GT 86 je u tome što Toyota poseduje 20 odsto vlasništva kompanije koja je kupila Subaru – Fuji Heavy Industries. Planirano je da naredna generacija bude radikalnija od aktuelnog vozila.

BMW i Toyota zajedno rade na sportskom automobilu visokih performansi koji je pozicioniran ispod GT 86 modela, a glavni inženjer Tetsuja Tada kaže da bi saradnja između ovih kompanija mogla da se proširi i da uključi i kreiranje druge generacije GT 86 modela. On bi mogao imati alternativni pogon ili redni četvorocilindarski motor koji bi zamenjivao sadašnji boxer. Bez obzira na to, možemo očekivati i pojačanje u snazi, u vidu elektromotora, što će dovesti i do smanjenja potrošnje goriva.

Tada je nagovestio da bi naredna generacija GT 86 mogla koristiti tehnologiju iz Le Man TS040 Hybrid trkačkog automobila. Do tada, radi se na osveženju Toyota GT 86 modela koje na tržište stiže iduće godine, a moglo bi da uključuje veći boxer motor ili napređene usisne i izduvne sisteme.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)