Datum:

30.05.2016. 16:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Uprkos tome što mnogi kupci maštaju o priuštivom sportskom kupeu sa zadnjim pogonom, žale se što Subaru BRZ i Toyota GT86 nemaju dovoljno snage. Za 2017., obe marke su spremile promene koje podrazumevaju između ostalog i neznatno povećanje snage.

Novi BRZ ima opcioni „Performance Package“ paket koji dodatno poboljšava upravljivost. Subaru model za 2017. nudi u dva trima: osnovni Premium i viši Limited. U oba slučaja je pogonska jedinica 2,0 litarski bokser četvorocilindraš, sada sa 205 ks i 210 Nm (ranije 200 ks i 205 Nm). Ovi „snažniji“ motori idu isključivo sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok oni sa šestostepenim automatikom zadržavaju aktuelne brojke koje se tiču snage i obrtnog momenta. BRZ sa pedalom za kvačilo ima niži finalni odnos 4,1:1 naspram 4,3:1 ranije. Ubrzanje je popravljeno, tako da će neki kritičari biti zadovoljni.

Upravljivost i odziv novog BRZ-a bi trebalo da budu bolji, jer je Subaru instalirao veći zadnji horizontalni stabilizator i revidirao podešavanje opruga i amortizera. Kompanija je takođe ukrutila šasiju dodavši ojačanja na prednjem i zadnjem ogibljenju.

Novi „Performance“ paket donosi kupcima dodatno poboljšanu upravljivost i kočenje. Tu su Brembo kočione čeljusti i veći kočioni diskovi napred i pozadi, dok amortizeri dolaze iz Sachs Performancea. Što se estetike tiče, za njih su zaduženi crni sedamnaestoinčni naplaci.

Subaru nije mnogo izmenio stajling BRZ-a, ali za par detalja će vozači biti zahvalni. Novi anfas se čini širim i agresivnijim. Kompletna LED prednja svetla i zadnja signalna grupa su standardni, a Limited verzija ima i svetla za maglu u LED tehnologiji.

Što se enterijera tiče, izmene se uglavnom odnose na poboljšanja tapacirunga, a Limited dobija i 4,2-inčni LCD multifunkcionalni displej, koji pokazuje lateralno ubrzanje, temperaturu tečnosti, ugao upravljanja itd.

1464339195_35

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)