Datum:

13.09.2017. 10:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi trkački koncept, MINI John Cooper Works GP, zasnovan na standardnom MINI-ju JCW sa 231 ks, imaće premijeru na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu.

Moderna verzija MINI-ja stvorenog za stazu, koncept JCW GP, inspirisana je legendarnim trijumfom na reliju u Monte Karlu od pre tačno 50 godina.

Znatno širi od dosadašnjeg MINI–ja, GP koncept ima dinamičan izgled, a njegovi prednji i zadnji branici, blatobrani i istaknuti krovni spojler odaju trkački karkater.

Upotreba lakih materijala, kao što su ugljenična vlakna, optimizuje odnos snage i mase automobila, a zahvaljujući ravnomernoj raspodeli težine dobijen je “go-kart” osećaj u vožnji.

Veliki usisnici vazduha i vazdušni deflektori dominiraju na prednjoj strani, stavljajući u fokus trkačke odlike ovog automobila.

Unutrašnjost MINI-ja John Cooper Works GP oplemenjena je uz par specijalnih, nisko postavljenih trkačkih sedišta i “čist” dizajn instrument table. Upadljivo je odsustvo klupe zadnjeg sedišta, naslona za glavu i konvencionalnih panelnih ploča vrata koje su uklonjene radi smanjenja težine.

Pored toga, sa tehnologijama 3D štampanja i 3D pletenja, MINI unosi tehnologiju u unutrašnjost konceptnog automobila koja će u budućnosti omogućiti proizvodnju bez alata i jednostavnu personalizaciju.

Legendarni dizajner sportskog automobila, John Cooper, pretvorio je klasični MINI u simbol zabave na putu i izuzetno uspešnog takmičara reli trka. Sportska karijera, koja je započela pre tačno 50 godina, postigla je svoj zenit sa tri pobede na reliju Monte Karlo.


Danas ime John Cooper Works predstavlja sinonim za proizvode i modele čiji je kvalitet zasnovan na iskustvu i znanju poznatog sportskog stručnjaka u saradnji sa malim britanskim premijum automobilom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)