Datum:

10.12.2017. 17:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prodaja najnovijeg aduta “Kije” krosovera “stonik” počela je i u Srbiji. To je moderan, atraktivan i kompaktni krosover s pravim evropskim dizajnerskim ukusom koji je postao “Kijin” model sa najviše mogućnosti personalizacije do sada – eksterijera i enterijera.

Vožnja i upravljivost podešeni su za maksimalno uživanje u vožnji, sa upravljačem i oslanjanjem po evropskom ukusu. “Stonikova” karoserija napravljena je od naprednog čelika visoke čvrstoće (AHSS) i vozaču daje izvanrednu samouverenost, a svim putnicima vrhunsku udobnost.

“Kija stonik” je jedan od “najpametnijih” automobila u svom segmentu, sa dosta širokom ponudom tehnologije, namenjene unapređenju upravljivosti, sigurnosti i udobnosti. Savremen raspored nudi prostranu kabinu i omogućava svestranost u smeštanju prtljaga.

Automobil, koji je plod tesne saradnje “Kijinog” evropskog i korejskog dizajnerskog centra, proizvodiće se u fabrici u gradu Sohari, u Južnoj Koreji. Automobil, kao i sve ostale nove “kije”, standardno dolazi sa sedmogodišnjom fabričkom garancijom (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže), koja važi za celo vozilo.

  • 1.760 milimetara je širina
  •  4.140 milimetara je dužina

Stonik će za “Kiju” biti važan model u jednom od najvećih i najbrže rastućih segmenata automobila. Trenutno se u segmentu B-SUV u Evropi godišnje proda 1,1 milion vozila – oko sedam odsto ukupnog tržišta – i po očekivanjima će do 2020. godine narasti na dva miliona vozila godišnje.

U gami motora su tri benzinska i jedan dizel motor. Benzinci su 1,25 MPi, sa 84 KS, 1,4 MPi, sa 120 KS, i i 1.0 T-GDi, sa 120 KS. Dizelaš je 1,6 TCI, sa 110 KS.

Ovi motori dolaze u kombinaciji sa ručnim menjačem, što omogućava niske emisije štetnih gasova i skromnu potrošnju goriva.

Tako 1,0 GDi troši u proseku oko 5 litara benzina na 100 pređenih kilometara, a dizelaš 1,6 TCi ima potrošnju u proseku oko 4,2 litra na 100 pređenih kilometara.

Početna cena “kije stonik” u Srbiji, sa benzinskim 1,25 MPi motorom i veoma bogatim paketom opreme LH aktiv, iznosi 13.990 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)