Datum:

07.06.2016. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Hyndaijevo novo N odeljenje koje je usmereno na razvijanje modela impozantnih performansi će, nakon lansiranja i30 N verzije u narednih šest meseci, raditi na još dva nova modela, što znači da ih možemo očekivati krajem naredne godine. To je rekao direktor ovog odeljenja Alber Birman, koji smatra da će dva nova N modela biti namenjena kupcima u SAD i Kini.

Još uvek nema nikakvih informacija o tome kako će ova vozila izgledati, ali sva je prilika da će naslediti isti 2.0-litarski turbopunjeni redni četvorocilindarski motor sa 250 KS, koji je planiran za i30 N. Iako se teži ka tome da se vozilima koja izađu iz N odeljenja podare odlične performanse, Birman kaže da ne žure da naprave i SUV sa N oznakom, iako potreba za tim postoji i prepoznata je od strane njegovog tima.

Hyundai je na ovogodišnjem Salonu automobila u Busanu predstavio svoj RM16 N koncept (na slici), koji je zapravo prilaz hečbeka sa 2.0-litarskim motorom i električnim superpunjačem, zahvaljujući čemu razvija 300 KS, a uz to ima pogon na zadnjoj osovini i šestostepeni ručni menjač.

Birman je rekao da nije isključeno da će njegovo odeljenje praviti male automobile ekstremnih performansi, poput Ford Focus RS modela, ali da se to svakako neće desiti uskoro.

Hyundai je ranije objavio da su tri nova N modela trenutno u fazi razvoja, uključujući i “mali Genesis” sa pogonom na sva četiri točka.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)