Datum:

18.02.2018. 20:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes je ozbiljan u svojim planovima sa najavljenim kompaktnim GLB SUV-om, koji ima prilično dobre šanse da dobije AMG performansne verzije. Za sada je to sve što je poznato o mogućnosti njihovog pravljenja.

Ukoliko se donese odluka da prate stope nove generacije A-Klase, onda možemo očekivati dve AMG verzije GLB-a: GLB35 i GLB45, pri čemu će prva verovatno imati oko 340 konjskih snaga, dok će druga biti pozicionirana na vrhu GLB ranga, sa više od 400 konja.

Ovaj premium kompaktni SUV, za koji se očekuje da će biti prostranija alternativa narednoj generaciji GLA modela, imaće najverovatnije i varijantu sa sedmoro sedišta. Još uvek nije poznato na kojim će se sve tržištima naći verzija sa tri reda sedišta, a on bi, zajedno sa petosedom, u prodaji trebalo da se nađe u drugoj polovini naredne godine.

Proizvodnja Mercedes-Benz GLB modela za 2020. modelsku godinu odvijaće se u novoj zajedničkoj fabrici Daimlera i Nissana u Meksiku. U njoj će se proizvoditi i novi sedan A-Klase, koji deli platformu sa ostatkom novih kompaktnih modela ovog brenda. 

U međuvremenu, Mercedes nastavlja testiranja prototipa novog GLB-a u različitim vremenskim uslovima. Prototipi još uvek nose mnogo kamuflaže, ali je njihov kockast dizajn prepoznatljiv uprkos tome.

GBL će se u ponud naći sa većinom ili svim pogonima koje ima naredna generacija A-Klase, a sva je prilika da će one uključivati hibridne i plug-in hibridne varijante.

Foto: CarScoops

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)