Datum:

16.03.2012. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6791 pregleda
Skoda je objavila svoje planove koji se tiču proširivanja ranga sa parom novih SUV vozila. Sada su tu detalji koje nam je otkrio tehnički direktor Skode Ekhard Šolc na nedavno završenom Salonu automobila u Ženevi.

Šolc je tom prilikom izjavio da se trenutno radi na nekoliko automobila, a neki od njih mogli bi biti i MPV i SUV. ”Lično više preferiram SUV”, otkrio je Šolc. ”Prostora u rangu za dva SUV-a definitivno ima – za jedan veći i jedan manji od Yeti modela. Za koji god model da se opredelimo, oni će biti kompatibilni sa našim međunarodnim tržištima kao što su Indija, Kina i Rusija”.

I dok će mali SUV imati novu MQB platformu Volkswagen Grupe poznatu i kao VW Cross Coupe koncept, veliki će biti zasnovan na Touaregu. Šolc kaže: ”Naš veliki SUV zahteva atraktivnu cenu. On ne može biti luksuzan koliko i Touareg, već mora biti praktičan i privlačan. Yeti je, recimo, fantastičan na putu, ali van puta i ne baš. U segmentu većih SUV-ova, on mora biti osmišljen drugačije, sa većim točkovima i drugačijim motorima i menjačem”.

Još uvek se ne zna ništa o vremenskom okviru pojave ovih automobila na tržištu, ali se pretpostavlja da on iznosi oko dve godine. U međuvremenu stiže Yeti sa sedam sedišta.

Šolc je rekao da od Citigo RS modela kog pokreće trocilindarski tubro motor sa 109 KS iz Up! modela nema ništa, ali su zato električni i Citigo sa dvocilindarskim benzincem u razmatranju od strane ove kompanije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)