Datum:

31.03.2016. 19:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes-Benz je nagovestio da bi Maybach SUV mogao ugledati svetlost dana u narednih nekoliko godina.

S obzirom na to da Bentley već prodaje svoj Bentayga SUV, Rolls-Royce priprema svoj Cullinan, a Lamborghini radi na proizvodnoj verziji Urusa sa 2018. godinu, trend je više nego jasan. Sada i Mercedes želi da se pridruži ovoj tržišnoj igri, uvodeći ultraluksuzni model u svoju ponudu.

Jedan od borda direktora ove kompanije Ola Kalenius rekao je da bi novi model mogao biti zasnovan na plaftormi nove generacije. To bi, svakako, moglo da se postigne i sa starijom verzijom, ali on smatra da bi se u taj poduhvat ipak trebalo upustiti sa novom.

Kalenius se slaže sa tim da SUV segment definitivno raste, pa bi stoga i Maybach SUV imao svoje mesto pod suncem. “Ljudi vole visoke pozicije za sedenje, vole izgled, sportski imidž i sve to ukombinovano sa praktičnošću. Mislim da će se ovaj trend nastaviti. Otkad smo 1997. godine lansirali M-Klasu, taj segment je kompletno eksplodirao”, kaže Kalenius.

Još uvek je rano pretpostavljati šta je pripremio ovaj nemački proizvođač, ali se može naslutiti da će u osnovi novog vozila biti naredna generacija GLS-a.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)