Datum:

26.03.2012. 16:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4655 pregleda

Porsche će proizvoditi plug-in hibridnu verziju Panamera sedana, prenosi ”Automotive News”. Proizvodnja će najverovatnije početi 2014. godine, objavljeno je prošle nedelje.

Plug-in hbrid biće namenjen američkom tržištu, ali je još uvek nepoznato kada će se tačno naći u prodaji.

Rudolf Krebs, šef Volkswagena za električno proširenje, u prošlonedeljnom intervjuu je izjavio: ”Zaista smo ubeđeni da budućnost hibrida nije u čistim hibridima, već u plug-in verzijama.”

Hibridi, poput Toyote Prius, imaju dva pogonska sistema: najčešće su to benzinski ili dizel i električni motor. Oni nemaju plug-in tehnologiju. Za razliku od njih, plug-in hibride kakav je Chevrolet Volt, pokreće električni motor uparen sa baterijom i benzinskim ili dizel motorom koji proširuju opseg samostalnog kretanja i dopunjuju bateriju.

Prednost plug-in hibrida, po Krebsovom mišljenju, jeste u mogućnosti upotrebe elekrične energije za prelaženje manjih rastojanja, plus opseg koji obezbeđuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

VW planira da uvede plug-in hibride sisteme u svoje luksuzne automobile najviše zbog toga da bi oni koji odaberu ovakve automobila mogli da prelaze duže razdaljine, objašnjava Krebs.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)