Datum:

06.08.2016. 20:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor Aston Martina Endi Palmer ima prilično ambiciozan plan o lansiranju jednog vozila svake godine, a superautomobil sa centralnim V8 motorom deo je te strategije i trebalo bi da se pojavi 2022. godine.

U međuvremenu, svaki aktuelni model biće zamenjen, a u pripremi je još nekoliko novih. Ukoliko sedmogodišnji plan uspe, ova kompanija imaće veoma svetlu budućnost, što joj je potrebno nakon gubitka od 172 miliona dolara u prethodnoj godini.

Od svih novih vozila koja će napraviti ovaj britanski proizvođač, pomenuti superautomobil vremenski je najudaljeniji. Direktor dizajna Marek Rajhman kaže da o njemu, međutim, već uveliko razmišlja. Tako bi on mogao da ima V8 motor, spušteniji prednji deo i kraća odstojanja od osovina do oba kraja vozila. Biće, ipak, manje ekstreman od AM-RB 001, a po ovom opisu reklo bi se da ciljaju na nešto nalik na McLaren 650S.

U ovom trenutku Palmerov kaže da je prioritet ažuriranje Aston Martinovog postojećeg ranga. Prvi u planu je DB11, koji će u prodaju ući u skorije vreme i zameniće DB9. Iduće godine očekuje se novi Vantage, zasnovan na kraćoj verziji platforme DB11 i sa Mercedes-Benzovim 4.0-litarskim biturbo V8 motorom. Naredni model zamena je za Vanquish i imaće biturbo V12 motor sa oko 820 KS. Za 2019. godinu planiran je DBX, koji će poremetiti stvari u već živahnom segmentu luksuznih krosovera.

Nakon uvođenja novog superautomobila 2022. godine, zamenu će dobiti i DB11. Palmer kaže da se nada da će Aston Martin imati dovoljno finansijskog uspeha kako bi kompletan proces, nakon što se privede kraju, mogao biti ponovljen.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)