Datum:

10.07.2016. 20:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bentley Mulsanne je, sa početnom cenom od 272.000 evra, ekskluzivno vozilo, a sada je ovaj britanski proizvođač odlučio da napravi još jedan luksuzni sedan. Oni razmatraju mogućnost pravljenja između 50 i 100 jedinica modela koji će biti zasnovan na platformi Mulsanne modela i pozicioniran na vrhu ranga.

“To ne znači da ćemo napraviti automobil veći od Mulsannea,” kaže Rold Freč, član Bentleyevog borda direktora za inžinjering i dodaje: “Ali postoje dodatne mogućnosti u okviru ove ekskluzivne linije.”

Freč kaže i da će sedan imati sopstveno ime, a razlikovaće se od Mulsanne kabrioleta koji je trenutno pod razmatranjem. Ovaj automobil moraće da bude zaista poseban, pošto već postoje brojne verzije Mulsanne modela, kao što su Grand Limousine by Mulliner i Beluga izdanje.

Novo vozilo najverovatnije će imati V12 motor o kom se priča već neko vreme. On je navodno trenutno u fazi razvoja, kako bi zamenio 6.75-litarski V8 koji datira još od 1959. Novi pogon mogao bi privući kupce efektivnije nego atraktivna spoljašnjost sa još više kože i egzotičnih drvenih detalja.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)