Datum:

17.12.2016. 14:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Volkswagen će konačno lansirati naslednika svog čuvenog Microbusa, nakon godina teaser kampanja svojih futurističkih koncepata. Kao što se može i očekivati, novi Microbus će biti drugo vozilo ove grupe zasnovano na MEB platformi koja je rezervisana isključivo za čisto električna vozila. Prvo će biti ID hečbek.

Novi VW Microbus će biti električni MPV sa sedištima za sedmoro putnika. Modularna MEB platforma, koja će debitovati u okviru pomenutog ID hečbeka 2019. godine, biće modifikovana, odnosno imaće prošireno rastojanje među točkovima kako bi se prilagodila novom Microbusu.

Novi električni MPV će imati i funkcije iz najnovijih sistema autonomne vožnje i načina povezivanja, koje su predstavljene u okviru Budd-E koncepta prošlog januara (na slici). Već znamo da nova MEB platforma uključuje i litijum-jonska baterijska pakovanja na centralnom delu automobila, što predstavlja optimalnu poziciju iz perspektive težišta i raspodele težine. Isto tako, ovim će biti obezbeđeno i više mesta unutar kabine automobila.

Pogon će biti isti kao kod ID hečbeka, što podrazumeva baterije usmerene na prednju osovinu i obezbeđuju snagu od 163 KS, dok će za zadnju osovinu biti zadužen električni motor. Finalna proizvodna verzija Microbusa bi trebalo da bude ponuđena sa zadnjim pogonom kao standardom, a ova platforma će omogućiti i pogon na sva četiri točka.

Iako još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o ovom vozilu, VW je rekao da sprovodi kompjuterske simulacije kako bi se obezbedila optimalna pozicija baterija i svega onoga što je ključno za postizanje opsega kretanja od 500 km na samo jedno punjenje.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)