Datum:

01.05.2014. 10:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2843 pregleda

U svom test-centru Baloko u Italiji, „Fijat“ će 12. maja održati zvaničnu, medijsku promociju novog modela „fijat dukata“ koji predstavlja najnoviji ishod evolucije ovog najprodavanijeg vozila koje već 33 godine niže međunarodne nagrade i prodajne uspehe, što dokazuje 2,6 miliona prodatih primeraka širom sveta od 1981. godine do danas.

„Dukato“ je plasiran na tržišta Evrope, Srednjeg istoka i Afrike, ali i u Rusiji, Južnoj Americi i Australiji. Trenutno se prodaje u više od 80 zemalja, uključujući i tržište Severne Amerike koje će ove godine imati priliku da ga gleda u glavnoj ulozi u okviru RAM brenda.

Dizajn ovog lakog komercijalnog vozila pruža sasvim novi osećaj u pogledu dinamike, bezbednosti, kvaliteta i robustnosti. Dodatno je razvijen koncept „dizajna povezanog s funkcionalnošću“, koji je oduvek bio karakteristika ovog modela. Među novim karakteristikama su i dve različite boje za rešetku hladnjaka, zaštitnik šasije, nove felne od 16 inča, novi LED prednji farovi i trodelni prednji branik u cilju smanjenja troškova popravki.

Što se tiče unutrašnjosti vozila, novi „dukato“ nudi tri različite verzije – „klasik“, „tekno“ i „laundž“, s još više detalja koji odišu prefinjenošću i elegancijom.

„Dukato“ sada može da se pohvali i najmanjim stepenom emisije CO2 i najnižom potrošnje goriva u svojoj kategoriji: samo 5,8 l /100 km i 158 g/km CO2 po normativima novog evropskog ciklusa vožnje.

Sve to je moguće zahvaljujući verzijama motora „multidžet II evro 5+“. To su dvolitarski agregat sa 115 KS (280 Nm, petobrzinski menjač), zatim 2,3-litarski sa 130 KS (320 Nm, šestobrzinski menjač), trolitarski sa 180 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta (šestobrzinski menjač).

Ducato_03

U odnosu na prethodni model, njegove karakteristike pouzdanosti i robustnosti dodatno su poboljšane zahvaljujući tehnološkom nasleđu i iskustvu stečenom kroz izvoz i testiranje modela širom sveta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)