Datum:

07.05.2013. 19:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3318 pregleda

LaFerrari, uzbudljivo vozilo pozicionirano na samom vrhu Ferrarijevog ranga i predstavljeno pre samo dva meseca, dobiće zamenu na kojoj ova kompanija već radi. Reč je o još snažnijoj verziji istog automobila.

Izvor ove informacije je LaFerrarijev šef dizajna Flavio Manconi koji je za “Autocar” izjavio da će ekskluzivnija i ekstremnija verzija ovog automobila biti razvijena. “Kada smo radili na originalnom dizajnu LaFerrarija, postojao je još jedan predlog koji mi se posebno dopao. Tako smo odlučili da se njemu posvetimo u budućnosti.”

To znači da će Ferrari najverovatnije napraviti FXX verziju LaFerrarija baš kao što je učinio i sa njegovim prethodnikom, Ferrari Enzom.

U proizvodnji će se naći samo 499 standardnih LaFerrari jedinica, a njegova najnovija verzija biće ograničena na maksimum 10 jedinica od koji će svaka koštati između 3.5 i 5.5 miliona evra.

Detalji o ovom automobilu za sada su misterija, ali otvorena je mogućnost da će on za 250 kg biti lakši od standardnog LaFerrarija kako bi se postigao cilj postavljen Ferrari Millechili konceptom, a to je težina od 1000 kg.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)