Datum:

04.03.2014. 16:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 25300 pregleda

Čelinici fabrike “Zastava kamioni” i najveće kineske korporacije za proizvodnju lakih komercijalnih vozila – “Jak” (JAC JIANGHUAI), uz posredovanje nadležnih u Vladi Srbije, završili su prvu rundu pregovora o saradnji. Precizniji podaci o potencijalnom partnerstvu trebalo bi da budu poznati već u drugoj plovini marta, kada će, kako je dogovoreno, delegacija sa Dalekog istoka posetiti kragujevačku fabriku. Ako se postigne sporazum, prvo zajedničko vozilo bi moglo da se proizvede već početkom jeseni.

Za saradnju sa “Zastavinom” Fabrikom kamiona zainteresovano je više firmi iz Kine, ali su njihovi predstvnici prilikom obilaska fabrike nezvanično govorili da je za uspešnu saradnju neophodan viši tehnološki stepen obrade pojedinih materijala. Zbog toga je fabrika nedavno kupila i instalirala modernu lasersku mašinu za obradu metala, vrednu oko 150.000 dolara.

Korporacija “Jak” ima više od 500 ovlašćenih dilera u 120 zemalja, kao i 14 fabrika van Kine. Planom za narednu godinu, ova firma prediviđa prodaju od milion i šesto hiljada vozila. Kineski proizvođači su zainteresovani za sklapanje lakih komercijalnih vozila, minibuseva i kamiona nosivosti od sedam do osam tona.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)