Datum:

07.09.2012. 10:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2740 pregleda

Komfornije verzija modela koji se danas proizvodi u Kragujevcu, a koji će imati naziv “fijat 500 XL” biće prvi put prikazan javnosti na Salonu automobila u Parizu od 29. septembra do 14. oktobra ove godine, dok će američku premijeru imati naredne godine.

Već 9. oktobra će, prema najavama prvog čoveka “Fijat grupe” Serđa Markionea, početi i serijska proizvodnja novog modela.

Prema najavama, u pitanju je verzija sa sedam sedišta u tri reda, koji za sada ima naziv “fijat 500 XL”. Međutim, postoje ideje i da mu se da neka druga oznaka, a sve kako bi se više razlikovao od modela “500 X”.

Fijat” je, inače, promenu imena u poslednji čas uradio i sa novim modelom “alfa” koji je prvobitno trebalo da se zove “milano”, a samo dve nedelje pre svetske premijere je preimenovan u “đulijetu”.

Bez obzira na ime koje će “Fijat” odabrati, jasno je da se radi o modelu sa sedam sedišta koji će se proizvoditi na istoj platformi kao i “500 L” i koji će imati isto međuosovinsko rastojanje, a prostor za dodatna dva sedišta pronađen je u dužem zadnjem delu prepusta preko osovine za oko 150 mm.

Prednji deo neće pretrpeti nikave izmene, a zadnji će biti tek neznatno stilizovan. Unutrašnjost ostaje ista kao u modelu sa pet sedišta, s tim što se, kao i u svim vozilima koja imaju treći red sedišta, drugi red pomera i preklapa, a sve zbog lakšeg pristupa na dva dodatna sedišta.

Fijat” sa ovim modelom ulazi u oštru tržišnu utakmicu sa vozilima “reno senik”, “sitroen pikaso” i “ford C-maks”.

Pod haubu ovog automobila ugrađivaće se motori koji se koriste i za pokretanje “fijata 500 L”. Benzinci, dvocilindraš od 0,9 litara “tvin-er turbo” sa 105 KS,i četvorocilindrični 1,4 litarski agregat sa 95 KS i sjajni dizelaš 1,3 “multidžet 2” sa 85 “konja”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)