Datum:

28.12.2017. 19:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volvo navodno planira zamenu za V40, model čiji najveći rivali su Volkswagen Golf i Ford Focus. Očekuje se da će imati elemente dizajna 40.2 Concepta koji je predstavljen u maju. 

U njegovoj osnovi navodno će se naći ista arhitektura kao u novom XC40 modelu, a najverovatnije će zadržati isto međuosovinsko rastojanje, što znači da će imati više prostora u zadnjem delu automobila.

Usvajanje CMA (kompaktne modularne arhitekture) omogućiće V40 mnoštvo opcija po pitanju pogona, uključujući D3 i D4 četvorocilindarske dizele, pored T4 i T5 benzinskih jedinica.

S obzirom da je ova platforma usvojena imajući mogućnost elektrifikacije na umu, švedska kompanija će ovom modelu podariti plug-in hibridne i čiste električne varijante. Novi heč u ponudi će se naći sa najmanje dve veličine baterije, kako je i najavio Henrik Grin, direktor istraživanja i razvoja ove kompanije.

„Obe verzije će biti efikasne, ali će osnovna nuditi ograničenu autonomiju, dok će „veća” opcija imati i veću cenu, ali i veću autonomiju i snagu”, kaže Grin.

Nije još uvek poznato kada Volvo namerava da predstavi naslednika svog kompaktnog hečbeka, a to će se najverovatnije dogoditi tokom 2019. ili 2020. godine.

XV40 i V40 varijante sa nultom emisijom štetnih gasova neće biti prvi električni automobili ovog brenda za CMA arhitekturom; ta uloga pripala je Polestar 2 performansnoj limuzini, koja se očekuje u drugoj polovini 2019. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)