Datum:

30.12.2016. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najstariji SUV u Audijevoj liniji Q3 uskoro će biti zamenjen novom generacijom, a na tržištu se očekuje 2018. godine.

Ovo vozilo, koje će ostati rival modelima poput BMW X1 i Mercedes-Benz GLA, preći će sa svoje aktuelne platforme na MQB koja je u osnovni VW Golfa Mk5, što će za posledicu imati manju težinu, više prostora i mogućnost dodavanja novijih pogonskih opcija.

Jedna od tih opcija je plug-in e-tron, koji bi trebalo da bude predstavljen godinu dana nakon regularne verzije. On će, pored električnog, imati 1.4-litarski TFSI motor. Osim ove, u planu je i čisto električna verzija Q3 modela, koja će – ukoliko dobije zeleno proizvodno svetlo – mnoštvo karakteristika deliti sa unapređenim VW e-Golfom. On ima električni motor koji mu obezbeđuje 134 KS i 290 Nm obrtnog momenta, a kao pojačanje tu je i 35.8 kWh baterija.

Na vrhu ranga trebalo bi da se nađe Audi RS Q3, koji će imati najnoviji petocilindarski turbopunjeni motor ovog brenda, uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i Quattro pogon na sva četiri točka. Što se tiče ostatka linije motora, očekuju se 1.5-litarske i 2.0-litarske četvorocilindarske benzinske i dizelske jedinice.

Kada je u pitanju dizajn, Audi Q3 (2019) poći će stopama druge generacije Q5, a neke karakteristike deliće sa aktuelnim Q3 modelom, uz unapređenje njegovog praktičnog aspekta. Očekuje se da će imati radikalnije izmenjenu unutrašnjost, što se posebno odnosi na Virtual Cockpit, drugačiju instrument tablu i centralnu konzolu, izmenjen upravljač i najnoviji zabavno-informativni sistem.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)