Datum:

07.10.2012. 14:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6322 pregleda

Električna verzija Kie Soul pridružiće se postojećoj liniji početkom 2014. godine, saznaje “Auto Express”. Kia je potvrdila planove o proizvodnji električne verzije naredne generacije Soul modela.

Kada dođe na tržište, Soul će biti u potpunosti novo vozilo, ne samo poboljšanje postojećeg. Za američko tržište, Soul će dobiti suptilna poboljšanja u izgledu, kako bi se izašlo u susret mlađim kupcima, koji su na ovom tržištu glavna ciljna grupa.

Soul koji će imati konvencionalan pogon debitovaće u Čikagu februara iduće godine, a postoji mogućnost da će se to desiti i mesec dana kasnije, na Salonu automobila u Njujorku.

Soul će biti prvi električni automobil ovog proizvođača koji će biti masovno izvožen, a njegov prethodnik je električni Ray, koji je predstavljen na Salonu automobila u Parizu. Pokreće ga 50 kW, a samostalno se kreće u radijusu od 138 km.

Kia još uvek nije odlučila da li će praviti kabrio i GT verzije narednog Soula. Zato će Pro_cee’d GT sasvim sigurno biti predstavljen na Salonu automobila u Ženevi iduće godine, nakon čega će se naći i na tržištu. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)