Datum:

11.07.2018. 15:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nakon predstavljanja Chiron Sporta, Bugatti je spreman da lansira ograničeno izdanje svog hiperautomobila pod nazivom Chiron Divo.

Nazvan po francuskom vozaču Albertu Divou koji je osvojio Targa Florio trku dva puta za tim Bugattija krajem 20-ih godina prošlog veka, specijalni automobil će debitovati krajem avgusta u Kaliforniji.

Stefan Vinkelman je Chiron Divo opisao rečima „uglast” i „sjajnog upravljanja i još boljih performansi”. Još uvek nije poznato šta to konkretno znači, odnosno šta razlikuje Chiron od Divoa, ali su epiteti iz saopštenja za štampu ove kompanije koncentrisani oko prideva „lagan, agilan, brz”.

Proizvodnja ovog specijalnog izdanja biće ograničena na samo 40 primeraka, a svaki će koštati 5 miliona evra, pri čemu je to cena bez poreza, za osnovnu verziju. Poređenja radi, Chiron Sport košta 2,65 miliona evra, što je gotovo upola manje.

Ovo je prvi put da Bugatti nije otkrio nikakve dodatne informacije o svom ograničenom izdanju, a očekuje se da će do stotke ubrzavati za manje od 2,5 sekunde, odnosno do 200 km/h za 6,5 sekundi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)