Datum:

26.11.2012. 19:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3859 pregleda

Audi razmatra mogućnost pravljenja ekstremne verzije nove generacije TT modela koji bi u najnovijoj ultralaganoj izvedbi imao izvanredne performanse. Šef razvoja ove kompanije, Volfgang Dirhajmer, nedavno je objavio da planiraju da predstave verziju narednog TT modela koji će biti napravljen od egzotičnih materijala koji bi maksimalno smanjili težinu automobila.

Vozilo bi pokretao petocilindarski motor, najverovatnije revidiranu verziju motora iz trenutne generacije – petocilindarski turbopunjeni L5 sa pogonom na sva četiri točka i roll-bar kavezom. Njegova težina iznosila bi, i pored upotrebe laganih materijala, oko 1000 kg.

TT će imati novi MQB modularnu platformu VW Grupe, koja će biti napravljena od mešavine čelika, aluminijuma i karbonskih vlakana, tako da će ista biti viđena i u GT3 verziji Porscheovog 911 ranga.

S obzirom da Audi poseduje Lamborghini, ne bi bilo iznenađujuće da novi TT, tj. ekstremna verzija o kojoj je ovde reč, nauči neke lekcije od Sesto Elemento koncepta – superautomobila čija je težina ispod jedne tone. Kada je reč o superautomobima, najbolja verzija trenutnog TT modela od 0 do 100 km/h ubrzava za 4.1 sekundu, dok maksimalno razvija brzinu od 280 km/h, što znači da, ako TT “GT3” dobije zeleno svetlo, odmah će se naći na teritoriji superautomobila. 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)