Datum:

19.12.2017. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Novi “kija stinger” se nedavno plasirao u finale prestižnog priznanja za evropski auto godine 2018. “Stinger” su vodeći evropski automobilski mediji svrstali među najboljih sedam novih modela, koji su u poslednjih 12 meseci stigli na tržište.

“Kija stinger” kombinuje kontrolisanu snagu sa izuzetnom upravljivošću, kako i priliči pravom “gran turizmu”. “Stinger”, čija prodaja je već počela u nekim delovima Evrope (kod nas ga očekujemo krajem januara), među automobilskim medijima najviše pohvala je dobio zbog svojih voznih osobina, izuzetne završne obrade i sjajnih “grand turing” mogućnosti.

– “Stinger” ni po čemu nije sličan dosadašnjim “kijama” i pravi je “evropljanin” po svojoj izvrsnosti – dizajnerskoj i voznoj. Vrlo je lepo videti završni rad naših dizajnera i inženjera, koji su prepoznali najuticajniji evropski automobilski mediji. Verujemo da će “stinger” sa “Kijinim” vrhunskim kvalitetom i pouzdanošću biti popularan u Evropi – kaže Artur Martins, potpredsednik marketinga i planiranja proizvoda u “Kija motors Evropi”.

“Kijin” drugi model u finalu – pre njega je u finalu bio model cee’d 2008. godine – “kija stinger” je dizajniran u Evropi pod vođstvom Petera Šrejera, glavnog dizajnera i predsednika korporacije “Kija motors”, i Gregorija Đuilauma, šefa dizajna u “Kija motors Evropi”. Šasiju i pogon su usavršavali na “Nirburgringu” i putevima u različitim delovima sveta.

Prodaja “stingera” u Evropi je već počela, a kupci mogu birati između pogona na sva četiri točka ili pogona na zadnje točkove, kao i između tri motora. Vrh ponude predstavlja 3,3-litarski tvin-turbo V6 benzinski motor, koji je najsnažniji i najbrži serijski model “Kije” do sada. Sva tri motora prenose snagu do točkova preko osmostepenog automatskog menjača. Na “stinger”, kao i sve ostale “kije”, stranke dobijaju sedmogodišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za celo vozilo.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)